Monday, October 25, 2004

Buka Puasa Again

Kali ni kat Pearl International Hotel with my housemate, Kak Ma, Pinie and my sister, Mimie. Ok la.. the food's ok, got ayam masak kicap, gulai daging, masak lemak udang and also siput masak lemak, sayur taugeh, sotong goreng kunyit gulai ikan, all sort of pastries like chocolate cake, cheese cakes, jellys bread pudding, maggo pudding, apple strudle etc, got bubur lambuk and fish soup, grilled lamb and kebabs, chicken rice, ABC, mee hon soto and mee hoon soup, salads.. fruits rojak.. got honey dew, watermelon, dragon fruits and a whole lot more. Overall, i think last year's buffet wasbetter and cheaper.
Sue, one of my coursemate in Arau, suggested that we break our fast this weekend at Shrooms, KLCC. Hmm.. dah lama jugak aku tak ke sana. Hai bulan puasa ni asyik bukak puasa kat luar jer.. hai kopak mak cik. Tapi apa pun raya ni aku cuti start dari deepavali, 11.11.2004 sampaila hari isnin22.11.2004. Hari selasa baru la aku keja balik .. bestnyerr!!.
Alamak balik raya ni mesti rasa macam tak cuti je maklumla, mana nak pi rumah Zeti lagi, Jaja, Banie, Zairie, pas tu ngan Fira n the gang lagi pas tu jadi Drebar Abah lagi. Apa pun, Abah punya pasai.. mana dia nak pi pun aku musti aku bawak jugak pas tu nak pi jumpa Pak Cik Halim n family, balik kg lagi.. haiii!!! kurus mak cik cenggini.
KPI baru dah kuar.. ada harapan nak dapat exceeded next year nih.. kalau ikutkan la, tapi MC dah banyak la mesti kena tolak lagi.. hampes tul.
Balik ni kena pegi tukar IC baru.. hehehehe tak tukar lagi la, pas tu nak buat passport sbb kalau boleh taun depan nak ke Phuket. Share plak tak naik2 lagi cemana nih.. kalau naik aku ank jual semua pas tu nak settle habih segala hutang piutang aku tu, pas tu boleh la kumpul duit, pas tu campur duit bonus taun depan bleh la pikir beli rumah lak.. hahahaha.. tingginya cita2 aku ni provided taun depan ada adjustment gaji. bukannya umah besaq beli apartment yg murah2 jer. jauh sikit tak per janji murah, lagipun dah ada ketakan.. lama2 nanti mesti membangun jugak tempat tu.
Nak makan apa ek malam ni?? kejap lagi beli asam pedas ikan kat bawah u pas tu goreng ikan terubuk masin. Perghh!! Best gila. Tak sangka la pulak bebudak ni pegi outstation ke sabah/sarawak, diorang belikan aku ikan terubuk masin. Aku sesaja cakap jer hari tu tak sangka la pulak diorang betul2 belikan walaupun sekor pas tu kena share ngan orang tapi it's teh thought that counts kan..
Oklah dah nak chaloh dah ni. Dah dekat 5.30 dah. Adios
Selamat Berbuka!!!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...