Wednesday, February 22, 2006

Bukak Tudung @ Letak Jawatan!!


Tengok Buletin TV3 ni.. tetiba jer ada kakak ni nama Habsah buat aduan kat Biro Aduan UMNO ker something like that.. dia buat aduan yang ada satu hotel di Jalan Ampang yang memberi pilihan kepada para pekerja wanita yang bertudung samada bukak tudung time bekerja atau meletak jawatan. Kata pihak pengurusan.. ini disebabkan pemakaian tudung ni melanggar dress code hotel tersebut. Tapi kata kakak Habsah tu tak der la pulak dalam code etika keja hotel tu.



Hotel mana ekk?? Jalan Ampang tu ada Hotel Maya, Mandarin Oriental, Corus Hotel, Holiday Villa, Crowne Princess (err.. ye ker?) ntah ler.. adabanyak lagi la hotel-hotel kat situ.



Hampeh betul. Ala kak Habsah ni.. lain kali saman jer hotel tu.. Bangsa lain pakai skirt sampai nak nampak punggung tak der la nak tegur.. Ini yang susah kalau bangsa asing yang datang Malaysia ni tak paham dan menghormati undang-undang dan agama rasmi. We'll see what will happened.

1 comment:

  1. Anonymous7:15 am

    Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
    »

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...